Mainos
Mainos

Kehno sää on lisännyt liukastumisia

Liukastumiset ovat lisääntyneet viimeisen viikon aikana. Helsingin Töölön sairaalan tapaturma-aseman 400 kävijästä reilut toista sataa tulee hoidettavaksi liukastumisen vuoksi.

Joka talvi on havaittavissa sesonkiajat, jolloin liukastumiset tapahtuvat. Nyt tapaturma-asemilla eletään liukastumisten suhteen kiireellistä aikaa. Tyypillinen kelin vuoksi liukastuja on työikäinen.

- Tyypillisesti kyseessä on nilkan ja säären alueen murtumat, joita ihmiset liukastumisen yhteydessä saavat, ja tämä näkyy selvästi potilasaineistossamme, kertoo Töölön sairaalan tapaturma-aseman ylilääkäri Jarkko Pajarinen.

Vastuu liukastumisista on sillä, jolle ensisijaisesti kuuluu jalkakäytävän liukkauden torjunta ja lumen poisto. Lain mukaan ensisijainen vastuu jalkakäytävän talvikunnossapidosta on kiinteistön omistajalla. Mutta kuntakohtaisesti kunta on saattanut ottaa itse hoidettavakseen talvikunnossapidon.

Entä mihin pitäisi ottaa yhteyttä, jos liukastuu?

- No tietenkin ensisijaisesti täytyisi pyrkiä selvittämään kiinteistön omistajataho ja ottaa yhteyttä kiinteistön isännöitsijään. Toinen vaihtoehto on kaupunki, eli selvitetään, onko mahdollisesti kyseessä sellainen katualue, joka kuuluu kaupungin kunnossapitovastuuseen, kertoo johtava lakimies Helena Kinnunen Kiinteistöliitosta.

Vaihteleva sää vaikeuttaa katujen kunnossapitoa, aika ja raha eivät aina riitä siihen, että jokainen katu voidaan aamulla hoitaa tyydyttävään kuntoon. Parhaiten pystyssä pysyy maltilla ja terveellä järjellä. Jos keli on huono, kannattaa tahtia hidastaa ja liukkaat paikat kiertää.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 16.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme