Mainos
Mainos

Kehysbudjetoinnille halutaan lisää joustoa

Valtiovarainministeriön työryhmän mukaan valtion budjettitalouden nykyinen kehysjärjestelmä on toiminut tähän saakka kuitenkin niin hyvin, että ei ole tarkoituksenmukaista muuttaa järjestelmää perusteiltaan.

Valtiovarainministeriön työryhmä ehdottaa valtion budjettitalouden kehysjärjestelmään lisää joustoa.Työryhmä haluaisi uusia menotarpeita varten kaksi varausta. Lisätalousarvioiden rahoitukseen tulisi jättää kiinteä 300 miljoonan euron varaus vuodessa. Uusia menopäätöksiä varten tarvittaisiin vaalikauden loppuun mennessä asteittain 300 miljoonaan euroon nouseva varaus.

Valtion budjettitalouden nykyinen kehysjärjestelmä on toiminut kuitenkin niin hyvin, että työryhmän mielestä ei ole tarkoituksenmukaista muuttaa järjestelmää perusteiltaan. Järjestelmää pitääkin uudistaa sen menestystä vaarantamatta.

Kehysjärjestelmä on nykyisin olennainen osa valtion talousarvion laadintaa. Ministeriöt saavat jo keväällä hallitukselta selvät ministeriökohtaiset rajat kokonaismenoille.

(MTv3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme