Mainos
Mainos

Kehysriihen jälkipuinti jatkuu

Maataloustukikiista on koetellut keskustan ja SDP:n hallitusyhteistyötä. Keskusta jopa harkitsi eilen hallituksen jättämistä.

Hallituksen eilisen kehysriihen jälkipuinti jatkuu tänään. Keskustan eduskuntaryhmä pitää iltapäivällä ylimääräisen kokouksen, jossa vedetään puolueen rivit suoriksi, kertoo ryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.

Keskustan riveistä kerrottiin eilen, että EU-tukien vähennykset korvattaisiin vähintään 90-prosenttisesti. Kalli ei kertomansa mukaan ole tietoinen mistään tarkasta tasosta. Myös sosiaalidemokraatit ovat kiistäneet, että eilen olisi sovittu tarkoista luvuista.

Hallitus oli vaarassa hajota

Keskusta on suivaantunut etenkin valtiovarainministeri Eero Heinäluoman julkisiin ulostuloihin. SDP ei puolestaan luota keskustaan, joka puhuu avoimesti porvariyhteistyön puolesta.

MTV3:n uutisten tietojen mukaan ministerit Mauri Pekkarinen, Tanja Karpela ja Hannes Manninen olivat jo valmiita jättämään hallituksen. Keskusta piti asian tiimoilta myös kriisikokouksen.

Hallitus pääsi kuitenkin sopuun tulevien vuosien budjettikehyksistä. Samalla hallitus sitoutui korvaamaan viljelijöille vähintään 90 prosenttia EU-tukien leikkauksista johtuvia tulonmenetyksiä.

Backman: Kärhämä keskustan sisäinen

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kiistää, että SDP olisi osallinen kiistaan.

- Tämä ei mielestäni ole hallituksen sisällä tullut tilanne. Kyllä kysymys on enemmänkin siitä, että keskustan sisällä on erittäin kovia paineita, Backman toteaa.

Backman uskoo, että kyse on enemmänkin keskustan profiloitumistarpeesta.

- Keskustan varapuheenjohtaja Rantakangas ilmoitti jo useaan kertaan etukäteen, että keskustan on profiloiduttava budjettiriihessä, silläkin uhalla että se vaikeuttaa hallitusyhteistyötä, Backman muistelee.

Backman uskoo, että hallitus istuu kautensa loppuun ongelmista huolimatta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme