Mainos
Mainos

Keikkalääkärille tulossa oikeus kirjoittaa pakkohoitolähete

Pakkohoitoon ohjaavan tarkkailulähetteen voinee jatkossa kirjoittaa myös keikkalääkäri.

Monissa terveyskeskuksissa päivystävät keikkalääkärit, ja potilaille halutaan turvata mahdollisuus tarpeenmukaiseen hoitoon. Hallitus päätti mielenterveyslain muutosta koskevan esityksen sisällöstä tänään.

Nykyinen tilanne on epäselvä. Aiempi oikeusasiamies totesi viime vuonna, että muut kuin virkasuhteiset lääkärit hoitavat virkavastuun piiriin kuuluvia tehtäviä terveyskeskuksissa. Kannanoton jälkeen lupa- ja valvontavirasto Valvira ohjeisti, että tarkkailulähetteen saa terveyskeskuksessa kirjoittaa vain virassa oleva lääkäri.

Tarkkailulähetteellä potilas passitetaan sairaalaan, jossa psykiatrisen puolen erikoislääkärit arvioivat, onko pakkohoitoon aihetta. Lääkäri voi pyytää poliisilta virka-apua potilaan toimittamiseksi hoitopaikkaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot