Mainos
Mainos

Keinohedelmöitystutkijoilla konferenssi Kilpisjärvellä

Maailmaan on syntynyt jo yli puoli miljoonaa lasta koeputkihedelmöityksen avulla. Suomessakin nykyään noin 2,5 prosenttia ikäluokasta syntyy koeputkihedelmöityksestä. Alan huippuasiantuntijat ovat koolla Kilpisjärvellä, jossa he nelipäiväisessä kongressissa käsittelevät munasolujen kehitystä ja kypsymistä.

Esillä on myös kehitteillä olevia menetelmiä, joita voidaan tulevaisuudessa soveltaa koeputkihedelmöityshoidoissa. Tutkijoiden tavoitteena on yksinkertaistaa hoitoja ja toisaalta luoda keinoja hoitaa sellaisia potilasryhmiä, joita nykymenetelmin ei voida auttaa. Tällaisia ryhmiä ovat esimerkiksi syöpähoitoihin joutuvat nuoret sekä naiset, joiden munasarjojen toiminta päättyy muista syistä ennenaikaisesti.

Euroopan lisääntymislääketieteen ja alkiotutkimuksen kongressiin osallistuu noin 90 alan huippuasiantuntijaa 20 maasta. Mukana on myös keinohedelmöityksen kehittäjä Sir Robert Edwards Cambridgestä. Maailman ensimmäinen koeputkilapsi syntyi 21 vuotta sitten.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme