Mainos
Mainos

Keitä ovat Soinin joukot?

Perussuomalaiset teki eilen Suomen politiikan historiaa, kun viiden kansanedustajan puolue lisäsi edustajiensa määrän 39:een. Puolueenjohtaja Timo Soini valittiin eduskuntaan 43 212 äänellä Uudenmaan vaalipiiristä.

Ennen suurta vaalivoittoa Soini on toiminut Euroopan parlamentissa vuodesta 2009. Nyt hänen paikkansa parlamentin EU-kriittisessä siivessä lunastaa Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja Sampo Terho. Koko Suomen tuntema Soini valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuoden 2003 vaaleissa.

Perussuomalaisten ehdokkaat menestyivät eilisissä eduskuntavaaleissa koko Suomen laajuudelta; ainoastaan Ahvenanmaan vaalipiiristä ei valittu persu-edustajaa tulevaan eduskuntaan. Yhteensä 39 puolueen listoilla ollutta läpäisi tiensä eduskuntaan. MTV3 Uutiset tutki, millaisia ovat perussuomalaisten uudet kansanedustajat.

Tunnetuimmat

Jussi Halla-aho

39-vuotias Helsingin perussuomalaisten ääniharava on Helsingin kaupunginvaltuutettu ja tunnettu kirjoittelusta maahanmuuttokriittiselle Hommaforum -verkkosivustolle. Halla-aho on tuomittu sakkoihin uskon rauhan rikkomisesta kirjoitettuaan, että islam on pedofiiliuskonto.

Ritva "Kike" Elomaa

55-vuotias kehonrakentajana ja laulajana tunnettu Varsinais-Suomen perussuomalaisten varapuheenjohtaja on huolissaan tuloerojen kasvusta. SMP:n kansanedustajan tytär.

Pirkko Ruohonen-Lerner

Porvoolainen 25 vuotta kunnallispoliitikkona työskennellyt jatkaa eduskunnassa kansanedustajana. Ajaa oikeudenmukaista verotusta.

Juha Väätäinen

69-vuotias helsinkiläinen, entinen kestävyysjuoksun Euroopan mestari, on nykyään taidemaalari. Yksi Väätäisen teeseistä vaalikampanjassa: ylimieliset pois eduskunnasta.

Pertti "Perus-Pena" Oinonen

59-vuotias kuopiolainen kansanedustaja on viime kaudella muun muassa rinnastanut homot ja lesbot koiriin. Tavoitteena säilyttää maaseutu elinvoimaisena.

Pertti "Veltto" Virtanen

60-vuotias muusikko-psykologi jatkaa eduskunnassa perussuomalaisten kansanedustajana. On muun muassa kuvaillut, että kansanedustajista joka neljäs on psykopaatti. Lauloi Hottentotti -lastenlaulua puolueensa laivaristeilyllä.

Pietari Jääskeläinen

Vantaalainen 64-vuotias kansanedustaja uusi paikkansa. On kritisoinut eduskunnassa EU:n velkamaiden auttamista.

Miehet

Olli Immonen

Oululainen 25-vuotias eduskunnan kuopus on turvallisuusalan työntekijä. Tärkeimpiä teesejä maahanmuuttopolitiikan tiukentaminen, EU:n liittovaltiokehityksen pysäyttäminen ja kansanäänestysten järjestäminen.

Vesa-Matti Saarakkala

27-vuotias perussuomalaisten apulaispuoluesihteeri Kurikasta. On kuvaillut EU:ta vuosituhannen pyramidihuijaukseksi.

Mika Niikko

44-vuotias vantaalainen nuorisojärjestöjohtaja. Perustanut Takaisin elämään -nimisen nuorisojärjestön. On huolestunut nuorisotyöttömyydestä ja korottaisi opintotuen työttömyysturvan tasolle. Ilta-Sanomien mukaan kritisoinut seksuaalivähemmistöjen kampanjoita nuorten hämmentämisestä.

Ville Vähänmäki

31-vuotias diplomi-insinööri on Oulun kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja. Vastustaa monikulttuurisuusideologiaa ja tahtoo puolustaa kansallista kulttuuria.

Tom Packalén

41-vuotias helsinkiläinen komisario. Kertoo hakeutuneensa politiikkaan, koska näkee työssään maahanmuuton epäkohtia. Ajautui riitaan Helsingin Sanomien kanssa kuvailtuaan toimittajalle epäiltyjä etnisen taustan perusteella.

Martti Mölsä

58-vuotias rakennusmestari Punkalaitumelta. Vastustaa nettisivujensa mukaan muiden maiden rahoittamista.

22. Kaj Turunen

51-vuotias yrittäjä Savonlinnasta. Tahtoo lisätä kansanäänestyksiä ja omaishoidon tukia.

Kimmo Kivelä

49-vuotias kuopiolainen kirkkoherra on toiminut nuoruudessaan SMP:ssä. Tahtoo kaventaa tuloeroja ja sanoa ei "tolkuttomalle EU-tuhlailulle.

James Hirvisaari

50-vuotias Asikkalan kunnanvaltuutettu ja veturinkuljettaja vaatii tiukennuksia maahanmuuttopolitiikkaan. Oli syytettynä "Kikkarapäälle kuonoon" -nimisestä blogikirjoituksesta, syyte kuitenkin hylättiin. Päätöksestä on valitettu hovioikeuteen.

Reijo Tossavainen

Toimittaja-yrittäjä Kouvolasta tahtoo siirtää suurimman osan kehitysavusta kotimaan tarpeisiin. Kieltäisi venäläisten maanoston.

Juho Eerola

Kotkalainen 35-vuotias yrittäjä on huolissaan ulkomaalaisen omistuksen lisääntymisestä.

Reijo Hongisto

49-vuotias vanhempi konstaapeli ja kunnanvaltuutettu Vimpelistä. Eräyhdyshenkilöiden ja ase-elinkeinotarkastajien ryhmän johtaja.

Teuvo Hakkarainen

50-vuotias sahuri Viitasaarelta. Tahtoo kumota jätevesilain. Vaalislogan: "Turvapaikkaturismille sulku, pikakäännytyslaki voimaan."

Lauri Heikkilä

53-vuotias Heikkilä on mikroelektroniikan tutkija Turun yliopistossa. Mukana perussuomalaisissa vuodesta 1995. Perusti perussuomalaisten nettisivut.

Jari Lindström

45-vuotias Kouvolan kaupunginvaltuutettu on opiskeleva entinen paperityömies. Tahtoo puolustaa eduskunnassa kuntaliitosten reuna-alueita ja Kaakkois-Suomen asiaa.

Ari Jalonen

46-vuotias porilainen palomies ja kaupunginvaltuutettu. Vastustaa pakkoruotsia ja Nato-jäsenyyttä. Tahtoo lisätä puolustusvoimien resursseja.

Ismo Soukola

50-vuotias vanhempi konstaapeli Hämeenlinnasta tahtoo lisätä poliisien resurssimäärärahoja. Kiristäisi ravintola-aukioloaikoja. Tahtoisi, että valomerkki on viimeistään klo.1.30.

Osmo Kokko

56-vuotias joensuulainen kuljetusyrittäjä on taustaltaan SMP:läinen. Ykkösteemana helpottaa yritysten toimintaa ja estää Pohjois-Karjalan väestökatoa.

Anssi Joutsenlahti

68-vuotias rovasti on istunut kaksi kautta SMP:n kansanedustaja Kankaanpäältä. Vaalilupaus: lupaa luovuttaa koko palkkansa hoitotyöntekijöiden palkkaamiseen.

Pentti Kettunen

69-vuotias entinen SMP:n kansanedustaja ja metsuri Kajaanista.

Kauko Tuupainen

71-vuotias eläkeläinen Jyväskylästä erosi viisi vuotta sitten SDP:stä 40 vuoden jälkeen. Kannattaa "populistista demokratiakäsitystä".

Naiset

Johanna Jurva

Vantaalainen 33-vuotias lähihoitaja ja yksinhuoltajaäiti. Kaupunginvaltuutettu sanoo olevansa maahanmuuttorealisti.

Maria Lohela

32-vuotias Turun kaupunginvaltuutettu ja projektipäällikkö. Tahtoo tehdä työnteosta kannattavampaa.

Hanna Mäntylä

36-vuotias nuorisotyöntekijä Sallasta. Ajaa oikeudenmukaista verotusta ja aluepolitiikkaa.

Arja Juvonen

43-vuotias perushoitaja on Espoon kaupunginvaltuutettu. Tahtoo nostaa hoitoalan palkkoja.

Anne Louhelainen

Hollolalainen 46-vuotias työnohjaaja ja kunnanvaltuutettu. Tahtoo tukea pientilallisia ja nopeuttaa turvapaikkahakemusten käsittelyä. SMP:n kansanedustajan tytär.

Pirkko Mattila

47-vuotias sairaanhoitaja Muhokselta. Toisen kauden kunnanvaltuutettu. Tahtoo edistää Pohjois-Suomen asioita.

Maria Tolppanen

Vaasalainen toimittaja, jolla 30 vuoden journalistinen ura. Työskennellyt politiikka- ja työmarkkinatoimittajana. Vastustaa eläkeiän nostoa.

Lea Mäkipää

62-vuotias kihniöläinen entinen SMP:n kolmen kauden kansanedusta. Tahtoo lisätä voimavaroja sosiaalitoimen kasvatus- ja ohjaustyöhön. Avioliittoa ei saa hänen mielestään horjuttaa keinotekoisilla tasa-arvovaatimuksilla.

Laila Koskela

62-vuotias Tampereen kaupunginvaltuutettu ja sairaanhoitaja. Ajaa vanhustenhoitolakia ja vastustaa eläkeiän nostoa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme