Mainos
Mainos

Kekkostutkija Suomi kritisoi Koivistoa

Presidentti Urho Kekkosen elämänkerran kirjoittaja, dosentti Juhani Suomi haluaa haastaa presidentti Mauno Koiviston televisioväittelyyn. Julkisuuteen toimittamassaan haasteessa Suomi syyttää Koivistoa paikkansa pitämättömien väitteiden esittämisestä.

Suomen mielestä Koivisto järjesti muistelmateoksensa julkistamistilaisuuden maanantaina suljettuna, jotta kukaan ei pääsisi oikomaan tämän tarjoilemia väitteitä.

Koivisto mm. arvosteli Kekkosen arkiston hallussapitäjiä siitä, että hän ei ole päässyt tutustumaan koko arkistoon. Osaa arkistoa hallussaan pitävä Suomi on sanonut Koiviston saaneen sataprosenttisen palvelun.

Suomen mukaan Koivisto on tuonut esiin ikään kuin uusina asioina jo Suomen tutkimuksessa esiin tuotuja tapahtumia. Suomen mielestä Koivisto kääntää ne nyt johdonmukaisesti palvelemaan omia tarkoitusperiään.

Kiista koskee mm. Kekkosen ja Koiviston toimintaa 1960-luvun lopulla Nordek-hankkeen yhteydessä. Nordek oli suunnitelma pohjoismaisesta talousliitosta.
-Te ilmeisestikin olette Suomen presidenteistä ensimmäinen, joka on julkisesti ryhtynyt kritikoimaan jotakuta rauhanaikaisista edeltäjistään, ja teette sen lähinnä omaa merkitystänne korostaaksenne, Suomi toteaa haasteessaan.

Suomen mielestä Koivisto rusikoi miestä, joka ei enää voi puolustaa itseään. Siksi Suomi tarjoutuu Kekkosen puolustajaksi tv-väittelyssä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme