Mainos
Mainos

Keksintösäätiö tukee uutta keksintöä rahallisesti

Keksintösäätiö saa vuosittain vajaat 1000 rahoitushakemusta, joista 30 prosentia saa myönteisen rahoituspäätöksen. Näistä puolet on uusia keksintöjä ja loput jatkorahoituksia.

- Rahoittamistamme keksinnöistä kaupallistuu 40-50 vuodessa. Puolessa tapauksista syntyy uusi yritys, toiminnanjohtaja Juha Jutila kertoo.

Vuosittain säätiö rahoittaa kotimaisten keksintöjen kehittämistä noin 5,5 miljoonalla eurolla, josta keksijöille suoraan menevä tuki on 2,5 miljoonaa euroa.

- Alkuvaiheessa arvioimme ideaa, sen teknistä toteutusta ja kaupallista hyödyntämistä. Sen jälkeen autamme keksijää esimerkiksi suojausasioiden hoidossa. Kotimaan patenttihakemus maksaa keskimäärin 5000 euroa, Jutila kertoo.

Keksijän saama rahoitus on edullista. Jos idea etenee kaupalliseen käyttöön, niin rojalteina maksetaan Keksintösäätiön antama tuki takaisin ilman korkoja ja muita maksuja. Jos homma menee karille, niin säätiö kantaa riskin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot