Mainos
Mainos

Kela ei vaadi lääkärintodistusta sikainfluenssan alkupäiviltä

Kela lieventää sairauspäivärahan hakemista sikainfluenssaepidemian takia. Sikainfluenssaan viittaaviin oireisiin sairastuneilta ei vaadita lääkärintodistusta päivärahan omavastuuajalta.

Kelalle riittää sairastuneen oma ilmoitus tai muu luotettava ilmoitus, jos hänen oireensa viittaavat sikainfluenssaan.

Tämä koskee kuitenkin vain omavastuuaikaa. Lääkärintodistus tarvitaan kuitenkin, jos sairaus pitkittyy ja henkilö hakee Kelalta sairauspäivärahaa.

Sairauspäivärahaa maksetaan omavastuuajan jälkeen. Normaali omavastuuaika on yhdeksän arkipäivää sairastumispäivän lisäksi, eli päiväraha alkaa vasta 10. arkipäivästä. Työsuhteiset palkansaajat saavat useimmiten sairausajan palkkaa omavastuuajalta. Silloin työnantaja hakee sairauspäivärahan työntekijän puolesta ja selvittää hakemuksessa palkanmaksun perusteet.

Työnantajat antavat omille työntekijöilleen ohjeet, miten näiden tulee ilmoittaa sairastumisestaan influenssaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot