Mainos
Mainos

Kela esittää muutoksia sairausvakuutuslakiin

Kela haluaa sairausmatkojen korvauksiin säästöä matkojen yhdistelyllä ja yhteiskuljetuksilla. Sairasvakuutuslakiin perustuvat matkakorvaukset ovat olleet viime vuosina selvässä kasvussa.

Kansaneläkelaitos esittää sairausvakuutuslakia muutettavaksi. Kela haluaa, että lakia muutetaan niin, että matkakorvauksiin saataisiin säästöjä tehokkaalla joukkoliikenteen ja yhteiskuljetusten käytöllä.

Kelan hallituksen sosiaali- ja terveysministeriölle tekemän esityksen mukaan matkojen yhdistelemistä eli ketjuttamista olisi hyödynnettävä, jolloin matkan aikana olisi käytettävä useita liikennevälineitä, kuten säännöllisiä linja-autovuoroja ja taksia.

Jos yleisiä joukkoliikennevuoroja ei ole käytettävissä, vakuutetut voivat käyttää palveluliikennettä ja kutsujoukkoliikennettä, joissa matkareitit ja aikataulut perustuvat asiakkaiden tilauksiin.

Lakiuudistuksella pyritään lisäämään myös kimppakyytejä esimerkiksi takseissa. Uudistuksen tavoitteena on lisäksi asiakaspalvelun parantaminen.

Lakimuutokset ovat Kelan mielestä tarpeen, sillä sairausvakuutuslakiin perustuvat matkakorvaukset ovat viime vuosina kasvaneet jopa kymmenen prosenttia vuodessa. Viime vuonna Kela korvasi matkakuluja yhteensä 122,3 miljoonalla eurolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme