Mainos
Mainos

Kela lyhentää hakemusten käsittelyaikoja

Kela pyrkii lyhentämään eräiden keskeisten etuuksien ratkaisuaikoja.

Kelan tavoitteena on ratkaista työttömyysturvahakemukset keskimäärin 6 päivässä, sairauspäiväraha 13 päivässä, yleinen asumistuki 21 päivässä ja opintotuki 15 päivässä. Lääkärinpalkkioiden, tutkimuksen sekä hoitojen korvaukset tulisi saada ratkaistuiksi alle kolmessa viikossa.

Viimeksi kuluneen 12 kuukauden aikana työttömän työmarkkinatukihakemus on ratkaistu keskimäärin 12 päivässä, sairauspäivärahahakemuksen käsittely on kestänyt 14,9 päivää ja yleisen asumistuen 25,3 päivää. Opintotukihakemuksista yli puolet käsiteltiin viime lukuvuonna keskimäärin 15 päivässä.

Kelan mukaan vajaat hakemukset ovat yleinen syy hakemusten viivästymiseen. Kela kehottaakin etuuksien hakijaa täyttämään hakemuksen huolellisesti ja liittämällä siihen kaikki tarvittavat todistukset ja kuitit käsittelyn nopeuttamiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot