Mainos
Mainos

Kela-päätösten käsittelyajat pidentyneet

Kelan sairauspäivärahojen ja työttömyysturvan hakemusten käsittelyajat ovat pidentyneet alkuvuonna eri puolilla maata.

Päätöstä voi joutua odottamaan nyt yli kuukauden, kun tavallisesti hakemukset käsitellään parissa, kolmessa viikossa.

Tiedustelut hakemuksen käsittelyajasta ovat puolestaan ruuhkauttaneet Kelan puhelinpalvelun.

Kelan yhteyskeskuksen johtaja Pirjo Myyry kertoo, että hakemusten ratkaisua on viivästyttänyt muun muassa Kelassa pari kuukautta sitten käyttöön otettu uusi tietojärjestelmä.

- Hakemusruuhkaa selittää tietysti se, että on vuodenvaihde ja silloin normaalistikin tulee tavanomaista enemmän hakemuksia.

- Lisäksi meidän uudessa, marraskuun alkupuolella käyttöön otetussa tietojärjestelmässä on vielä sisäänajovaihe. Sisäänajovaihe kestää maaliskuun loppuun, ja sitten meillä pitäisi olla jo aika hyvä valmius tehdä töitä samalla tehokkuudella kuin aikaisemmassa järjestelmässä.

Kelan asiakkaat voivat välttää jonottamista puhelinpalveluun asioimalla verkossa. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot