Mainos
Mainos

Kela tarkastaa opintolainan hakijan maksutiedot

Maksuhäiriö voi estää opintolainan valtiontakauksen saamisen.

Kansaneläkelaitos ryhtyy kesän alussa tarkistamaan opintotuen hakijan tiedot ennen takauksen myöntämistä.
Luottotiedot tarkistetaan ensimmäistä kertaa lukuvuodeksi 2002-2003 lainatakausta hakevilta, mutta myös niiltä opiskelijoilta, joille muuten automaattisesti lähetettäisiin heinäkuussa seuraavan lukuvuoden takauspäätös.

Maksuhäiriötietojen tarkistus perustuu opintotukilain muutokseen, jonka tavoitteena on vähentää maksamattomista opintolainoista valtiolle aiheutuvia takausvastuumenoja.

Maksuhäiriöt tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Lainatakaus voidaan kuitenkin myöntää silloin, jos maksuhäiriö on lievä tai merkinnän aiheuttanut velka on jo maksettu. Myös hakijan esittämät erityiset syyt voivat vaikuttaa päätökseen.

Myös opintolainan nostaminen muuttuu. Koko lukuvuoden opintolainaa ei voi enää nostaa yhdellä kertaa, vaan korkeakouluopiskelijat nostavat lainansa kahdessa ja muut neljässä erässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme