Mainos
Mainos

Kela tarkastaa opintolainan hakijan maksutiedot

Maksuhäiriö voi estää opintolainan valtiontakauksen saamisen.

Kansaneläkelaitos ryhtyy kesän alussa tarkistamaan opintotuen hakijan tiedot ennen takauksen myöntämistä.
Luottotiedot tarkistetaan ensimmäistä kertaa lukuvuodeksi 2002-2003 lainatakausta hakevilta, mutta myös niiltä opiskelijoilta, joille muuten automaattisesti lähetettäisiin heinäkuussa seuraavan lukuvuoden takauspäätös.

Maksuhäiriötietojen tarkistus perustuu opintotukilain muutokseen, jonka tavoitteena on vähentää maksamattomista opintolainoista valtiolle aiheutuvia takausvastuumenoja.

Maksuhäiriöt tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä. Lainatakaus voidaan kuitenkin myöntää silloin, jos maksuhäiriö on lievä tai merkinnän aiheuttanut velka on jo maksettu. Myös hakijan esittämät erityiset syyt voivat vaikuttaa päätökseen.

Myös opintolainan nostaminen muuttuu. Koko lukuvuoden opintolainaa ei voi enää nostaa yhdellä kertaa, vaan korkeakouluopiskelijat nostavat lainansa kahdessa ja muut neljässä erässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot