Mainos
Mainos

Kela tutkii Hengitysliiton hometilat

Kansaneläkelaitos selvittää Hengitysliiton omistaman Anttolanhovin kuntoutuslaitoksen kosteus- ja sisäilmaongelmia omissa tutkimuksissaan.

Kuntoutusrahoja hallinnoiva Kela teki Anttolanhovissa edellisen tutkimuksen vuonna 2005, ja nyt sen on tarkoitus selvittää, kuinka hyvin vaaditut korjaustoimenpiteet on tehty.

- Meillä on selkeät standardit kuntoutukselle. Olemme saaneet Anttolanhovista kriittistä asiakaspalautetta, ja suhtaudumme näihin erittäin vakavasti, sanoo Kelan kuntoutuspäällikkö Tiina Huusko.

45 minuuttia -ohjelma kertoi eilen kuntoutuslaitoksen home- ja kosteusongelmista, jotka ovat olleet Hengitysliiton johdon tiedossa jo vuosia.

Talossa on yhä kosteusongelmaisia tiloja, jotka on havaittu jo vuoden 2000 kuntotutkimuksissa. Ongelmista huolimatta hengityssairaiden kuntoutus jatkuu yhä.

- Sopimuksessa on erilaisia sanktioita, jos korjauksia ei tehdä sovitusti. Pahimmassa tapauksessa sopimukset voidaan jopa irtisanoa, Huusko kertoo.

Kuntoutuslaitosta tutkivat Kelan omat asiantuntijat. Myös Anttolanhovilta pyydetään lisäselvityksiä.

- Selvitys ei taida valmistua vielä vuodenvaihteeseen mennessä, koska Anttolanhovista on pyydetty lisäaikaa, Huusko toteaa.

Hengitysliitosta on viime viikkoina eronnut tai erotettu useita avainhenkilöitä. Liitosta ovat lähteneet Anttolanhovin johtaja, liiton hallituksen puheenjohtaja ja korjaustoiminnan päällikkö.

Hengitysliiton hallitus on koolla Helsingissä huomisiltana. Liittovaltuusto kokoontuu ylihuomenna.

Lue myös: (25.11.2009)

Lisää aiheesta Kolme varttia -blogissa

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme