Mainos
Mainos

Kela tyrmää siirtosuunnitelmat

Kelan valtuutetut tyrmäävät yksimielisesti hallintoministeri Jouni Backmanin (sd.) aikeet siirtää Kansaneläkelaitos eduskunnan valvonnasta valtioneuvoston alaisuuteen. Valtuutetut paheksuvat myös asian salamyhkäistä ja valtuutettujen sekä eduskunnan kannanotoista piittaamatonta valmistelutapaa.

Valtuutetut saivat tiedon Backmanin asettamasta työryhmästä vasta yli kaksi viikkoa sen asettamisen jälkeen. Toimeksiannossa ei valtuutettujen mielestä ole kyse avoimesta selvittämisestä, vaan siinä on tarkkaan sanottu, mihin lopputulokseen työryhmän tulee päätyä.

Työryhmän toimeksianto on valtuutettujen mukaan vastoin eduskunnan tahtoa, jonka mukaan Kela tulee jatkossakin säilyttää eduskunnan alaisena laitoksena. Toimeksiannosta ei myöskään ilmene, mitkä epäkohdat Kelan toiminnassa vaatisivat muutosta.

Asiakastutkimusten mukaan Kela on asiakasystävällinen ja tehokas ja sen toiminta on laajasti hyväksytty, toteavat Kelan valtuutetut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme