Mainos
Mainos

Kela: Yhteiskuljetuksilla säästöjä

Kolmivuotisessa kokeilussa potilaiden sairaalamatkoja yhdisteltiin yhteiskuljetuksiksi tai ketjutettiin esimerkiksi taksi- ja linja-automatkojen yhdistelmäksi.

Potilaiden yhteiskuljetukset ja matkojen ketjuttaminen tuovat säästöjä sairausvakuutuksen matkakustannuksiin. Kansaneläkelaitoksen kokeilussa säästöjä kertyi viime vuonna arviolta 1,5 miljoonaa euroa.

Raportin mukaan säästöt olisivat huomattavasti suuremmat, jos matkojen yhdistelyyn otettaisiin mukaan kaikki Kelan korvaamat matkat sekä lisäksi kuntien ja sairaanhoitopiirien maksamat matkat.

Kolmivuotinen kokeilu tehtiin Seinäjoen, Vaasan, Kuopion, Joensuun ja Rovaniemen keskussairaaloiden alueilla. Käytännössä potilaiden sairaalamatkoja yhdisteltiin yhteiskuljetuksiksi tai ketjutettiin esimerkiksi taksi- ja linja-automatkojen yhdistelmäksi.

Kela maksaa vuosittain matkakorvauksia 140 miljoonaa euroa sairausvakuutuslain perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot