Mainos
Mainos

Kelalle luvassa lisävaroja

Kelalle on luvassa lisävaroja lasten ja nuorten psykiatriseen kuntoutukseen.

Kansaneläkelaitokselle on luvassa lisää rahaa lasten ja nuorten psykiatriseen kuntoutukseen tälle vuodelle. Sosiaali- ja terveysministeriö aikoo esittää noin 4 miljoonan euron lisäpottia loppuvuodeksi tähän tarkoitukseen lisäbudjetin yhteydessä.

Kelalta loppuivat lasten ja nuorten psykiatriseen kuntoutukseen ja terapiaan suunnatut varat jo tämän vuoden puolivälissä. Kela ei ole sen jälkeen kyennyt tekemään lainkaan kuntoutuspäätöksiä, ja uusien tarvitsijoiden ohella myös jatkokuntoutusta odottavat ovat jääneet vaille kuntoutuspäätöstä.

STM:stä kerrotaan, että ministeriö noudattelee esityksessään Kelan omaa arviota, jonka mukaan lasten ja nuorten psykiatriseen kuntoutukseen tarvittaisiin loppuvuonna nelisen miljoonaa lisäeuroa. Ministeriössä uskotaan, ettei summasta ole luvassa minkäänlaista kädenvääntöä, sillä "asiaa pidetään sen verran tärkeänä".

Samalla kun ministeriö aikoo täyttää Kelan rahakirstua, se on perustanut pikatyöryhmän selvittämään, miten harkinnanvaraisen kuntoutuksen tukirahat saataisiin jatkossa riittämään koko vuodelle. Ministeriö vaatii nyt selviä pelisääntöjä niin ministeriön, Kelan kuin kuntienkin välille siitä, miten vastuuta psykiatrisesta kuntoutuksesta jaetaan.

-Ettei tämmöisiä ongelmia, kuten tänä kesänä oli, enää vastaisuudessa ilmenisi, ministeriöstä kommentoidaan.
Ensi vuoden budjetissa Kela on saamassa suurin piirtein saman verran rahaa käytettäväksi "harkinnanvaraiseen tukeen" kuin tänäkin vuonna. Ensi vuodelle summa tekee 93,3 miljoonaa euroa. Siitä Kela lohkaisee lasten ja nuorten psykiatrisiin kuntoutushankkeisiin sekä yksilöterapioihin itse harkitsemansa viipaleen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme