Mainos
Mainos

Kelan eläkkeisiin ja päivärahoihin 3,8 prosentin korotus

Kansaneläkkeet sekä kela-indeksiin sidotus etuudet nousevat 3,8 prosenttia tammikuun alusta.

Näitä etuuksia ovat muun muassa takuueläke, perhe-eläke, lapsilisä, lastenhoidon tuet ja sairausvakuutuksen vähimmäispäivärahat. Työttömyyspäivärahaan ja työmarkkinatukeen on tulossa indeksitarkistuksen lisäksi hallituksen lupaama tasokorotus.

Yksin asuvan vain kansaneläkettä saavan eläke nousee reilut 22 euroa ja avio- tai avoliitossa olevan vajaat 20 euroa kuukaudessa. Täysi takuueläke nousee 26 euroa eli lähes 714 euroon kuukaudessa.

Työttömän täysi peruspäiväraha ja työmarkkinatuki ovat ensi vuonna korotusten jälkeen reilut 31 euroa päivää kohti. Vähimmäismääräinen sairaus- ja vanhempainpäiväraha nousee liki 23 euroon päivää kohti. Lapsilisään tulee noin neljän euron korotus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot