Mainos
Mainos

Kelan Forss: Yksityislääkärikorvaukset liian alhaisia

Kansaneläkelaitoksen toimialajohtaja arvioi, että yksityislääkärin potilas on yhteiskunnalle niin halpa, että jopa korvausten kaksinkertaistaminen olisi kannattavaa.

Kansaneläkelaitoksen toimialajohtajan Mikael Forssin mielestä Kelan yksityislääkärin palkkioista maksamat korvaukset ovat jo niin alhaiset, että asialle pitää tehdä jotain.

- Korvausjärjestelmä tuhoutuu pikkuhiljaa, jos korvaus menee niin merkityksettömäksi, ettei palvele sitä tarkoitusta, johon on alun perin luotu, Forss sanoo Aamulehdessä.

Forss arvioi, että yksityislääkärin potilas on yhteiskunnalle nyt niin halpa, että jopa korvausten kaksinkertaistaminen olisi kannattavaa.

Lehden mukaan yksityislääkäreiden palkkiot ovat nousseet 1990-luvun alkupuolelta nopeammin kuin yleinen palkkataso ja kuluttajahintaindeksi. Sen sijaan Kelan korvauksen perusteena oleva taksa on pysynyt ennallaan vuodesta 1989 lähtien.

Nykyinen hallitus ei tällä haavaa suunnittele Kelan korvausjärjestelmän uudistamista. Sosiaali- ja terveysministeriö selvittää kuitenkin asiaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme