Mainos
Mainos

Kelan johtaja paheksuu sotainvalidien kohtelua

Kelan johtaja Helena Pesola ei hyväksy ensi vuoden budjettiesityksessä kaavailtuja sotainvalidien ja -veteraanien kuntoutusrahojen leikkauksia. Sen sijaan hän vaatii heille nykyistä yksilöllisempää kuntoutusta ja enemmän kotipalveluja.

-Mielestäni ei ole perusteltua, että vuoden 2009 budjettiesityksessä on yhteensä noin 35 miljoonan euron vähennykset sotilasvammakorvauksista, kuntoutuksesta ja rintamalisävaroista muun muassa sotainvalidien ja veteraanien joukon pienentymisen vuoksi, Pesola totesi Kanta-Hämeen Sotainvalidipiirin kirkkopyhän juhlassa Janakkalassa sunnuntaina.

Erityisrahat olisi hänen mielestään säilytettävä vähintäänkin ennallaan, ja rahoilla pitäisi lisätä kuntoutuskertoja ja tarjota yksilöllisempää kuntoutusta kaavamaisuuden sijaan. Lisäksi tulisi panostaa palveluihin, jotka tukevat veteraanien päivittäistä selviytymistä kotona.

Myös sotainvalideille tarkoitettuihin hoitolaitoksiin pääsyä olisi Pesolan mukaan pikaisesti helpotettava.

Sotainvalideja ja veteraaneja on tällä haavaa elossa noin 70 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot