Mainos
Mainos

Kelan Kanta-palveluissa jälleen laaja häiriö – vaikuttaa sähköisten reseptien toimintaan

Kelan Kansallisen Terveysarkiston (Kanta) palveluissa on havaittu aamulla laaja häiriö, tiedottaa Kela. Häiriö vaikuttaa sähköisten reseptien ja terveystietoja sisältävän Omakanta-palvelun toimintaan.

Kanta-palvelusta kerrotaan, että apteekeissa on toimintaohjeet tilanteen varalle. Jos lääkkeen saaminen ei ole välttämätöntä, suositellaan asioinnin lykkäämistä siihen asti, kunnes palvelu jälleen toimii.  

Aamulla ennen seitsemää alkaneen häiriön ei uskota liittyvän viime viikolla uutisoituihin palvelunestohyökkäyksiin.

– Meillä on sellainen uskomus, että se on vain tietoliikenneongelma, eikä se liity näihin palvelunestohyökkäyksiin, Pirjo Ikävalko Kanta-palveluiden viestinnästä toteaa.

Kela tiedotti viime viikolla, että Kanta-palveluissa on havaittu laaja palvelunestohyökkäyksestä johtuva häiriö. Kelan palveluissa oli tuolloin palvelunestohyökkäyksistä johtuvia käyttökatkoja.

Tämänpäiväisen häiriön kestoa ei Kelassa toistaiseksi osata arvioida.

– Sitä ei varmaan kukaan meistä osaa kertoa. Parhaat voimat ovat siellä tekemässä töitä asian korjaamiseksi, Ikävalko sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme