Mainos
Mainos

Kelan pääjohtaja: Sosiaaliturvajärjestelmä täysremonttiin

KELA:n pääjohtaja Jorma Huuhtanen esittää, että maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen hallitus asettaisi työryhmän, remontoimaan etuusjärjestelmää..

Kansaneläkelaitoksen pääjohtaja Jorma Huuhtanen vaatii nykyisen sosiaaliturvajärjestelmän perusteellista uudistamista. Huuhtanen sanoo Aamulehdessä ja Turun Sanomissa, että nykyinen järjestelmä on niin sekava ja hajanainen, etteivät pienet remontit riitä.

Uudistushankkeessa ei pidä Huuhtasen mielestä tyytyä tarkastelemaan pelkästään sosiaaliturvan tasoa, vaan huomioon on otettava myös eri toimenpiteiden yhteensopivuus, verotus sekä kannustus työntekoon.

Huuhtanen esittää, että maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen hallitus asettaisi työryhmän, mahdollisesti jopa parlamentaarisen komitean valmistelemaan uutta etuusjärjestelmää. Uudistuksen toteuttaminen olisi vuoden 2011 vaalien jälkeisen hallituksen asia.

Huuhtasen mukaan seuraavan hallituksen tulisi varata 500 miljoonaa euroa neljän vuoden aikana käytettäväksi kiireellisimpiin muutoksiin.

- Listan kärjessä ovat työmarkkinatuen nostaminen ja toimeentuloetuuksien verotuksen keventäminen, Huuhtanen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot