Mainos
Mainos

Kelan pääjohtajakisa enää kahden kauppa

Kansaneläkelaitoksen pääjohtajakilvan loppusuoralla ovat sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) ja Kelan johtaja Mikael Forss (sd.).

Keskustapuolueen pää-äänenkannattajan Verkkoapilan mukaan Kelan valtuutettujen työvaliokunta on päättänyt kutsua kaksikon haastatteluun ensi viikolla. Pääjohtajan paikkaa tavoitteli kaikkiaan seitsemän hakijaa, joista Hyssälä on ainoa nainen.

Seitsemän vuotta ministerinä, ja viisitoista vuotta kansanedustajana toiminut Hyssälä on koulutukseltaan hammaslääketieteen tohtori ja valtiotieteiden maisteri. Forss on valtiotieteiden tohtori.

Pääjohtajan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, sosiaaliturvan tuntemus sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

Pääjohtajan nimittää tasavallan presidentti. Nimitysesityksen tekee kansanedustajista koostuva Kelan valtuutetut. 12 valtuutettua johtaa kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Kelan nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen (kesk.) jää eläkkeelle lokakuun alussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme