Mainos
Mainos

Kelan pääjohtajalle ei lahjussyytettä

Kelan pääjohtaja Jorma Huuhtanen ei saa syytettä lahjonnan vastaanottamisesta.

Kansaneläkelaitoksen pääjohtaja Jorma Huuhtanen ei joudu syytteeseen lahjusrikkomuksesta. Valtakunnansyyttäjä Matti Kuusimäki katsoo, että Huuhtasen vastaanottamista oopperalipuista ja muista eduista osa täytti lahjusrikkomuksen tunnusmerkit. Rikkomus oli kuitenkin vähäinen eikä antanut aihetta syytteeseen.

Kuusimäki perusteli ratkaisuaan muun muassa sillä, että oopperajuhlavierailujen tarjoaminen on elinkeinoelämässä tavanomainen suhdetoimintakeino.

Poliisi epäili lahjonnaksi Huuhtasen käyntejä Punkaharjun kuntoutuskeskuksessa Kruunupuistossa. Vierailuihin liittyi oleskelua Savonlinnan oopperajuhlilla. Arveluttavaksi menettelyn teki se, että Kela on Kruunupuiston suurasiakas. Esimerkiksi viime vuonna Kruunupuisto sai Kelalta yli neljä miljoonaa euroa ihmisten kuntouttamiseen.

Kuusimäen mukaan Huuhtasen ja hänen vaimonsa vierailuilla vuosina 2001 ja 2004 ei ollut juurikaan tekemistä pääjohtajan työn kanssa. Näin visiitit olivat omiaan heikentämään luottamusta Kelan toiminnan tasapuolisuuteen ja täyttivät lahjusrikkomuksen tuntomerkit.

Sen sijaan viime kesän vierailu liittyi valtakunnansyyttäjän mielestä Huuhtasen virkatehtäviin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme