Mainos
Mainos

Kelan päätösten oikaiseminen ruuhkautui

Kelan päätöksistä tehtyjen valitusten käsittely on ruuhkautunut pahoin.

Päätöksestä valittanut joutuu odottamaan ratkaisua valitukseensa reilut 15 kuukautta. Tilanne on kuitenkin parantunut tammikuusta, jolloin käsittelyaika oli yli 18 kuukautta.

Muutoksenhakulautakunnan tavoitteena on, että päätöstä joutuisi odottamaan korkeintaan puoli vuotta.

Päätöstä odottaa parhaillaan yhteensä lähes 30 000 asiaa. Suurimmat asiaryhmät lautakuntaan tulevissa valituksissa ovat sairauspäiväraha, asumistuki ja työkyvyttömyyseläke. Lautakunta muuttaa runsasta 15:tä prosenttia käsittelyyn tulleista päätöksistä.

Ennen kuin asiat viedään lautakunnan päätettäviksi, Kela selvittää itse, tulisiko päätös oikaista. Osa päätöksistä korjautuu jo siinä vaiheessa. Lautakunnan käsittelyn jälkeen päätöksistä voi valittaa vielä vakuutusoikeuteen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot