Mainos
Mainos

Kelan päivärahoihin muutoksia vuodenvaihteessa

Pienimmät päivärahat nousevat vuodenvaihteessa.

Muun muassa sairaus- ja kuntoutuspäivärahojen vähimmäismäärä nostetaan samalle tasolle kuin työttömyysturvan vähimmäismäärä. Myös erilaisten vanhempainrahojen vähimmäismäärä nousee.

Korotus on Kelan mukaan noin 170 euroa kuukaudessa. Päivärahan vähimmäismäärä nousee nykyisestä 15,20 eurosta 22,04 euroon päivässä.

Kela maksaa korotetun päivärahan ilman hakemusta siihen oikeutetuille.

Noin 8300 äitiä tai isää saa korotuksen äitiys-, isyys tai vanhempainpäivärahaan. Sairauspäivärahaan saa korotuksen noin 7000 henkilöä. Kuntoutusrahaa korotetaan noin 2800:lle.

Vuodenvaihteessa nousee myös lapsilisän määrä monilapsisissa perheissä. Kolmannesta lapsesta lukien lapsilisää maksetaan kymmenen euroa aiempaa enemmän.

Perheen ensimmäisestä alle 17-vuotiaasta lapsesta lapsilisää maksetaan sata euroa. Kolmannelle lapselle lapsilisä on korotuksen jälkeen 141 euroa.

Lapsilisiä maksetaan hieman yli miljoonasta lapsesta. Kymmenen euron korotus on luvassa heistä 14 300:lle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot