Mainos
Mainos

Kelan tasa-arvokiista väistyi

Tasa-arvovaltuutetulla ei ole huomauttamista tavasta, jolla Kansaneläkelaitoksen tuoreinta johtajanimitystä on valmisteltu. Tasa-arvovaltuutettu Pirkko Mäkisen mielestä hakijoista on laadittu tasa-arvolain edellyttämä ansiovertailu.

Tasa-arvovaltuutettu arvioi kaikki kolme hakijaa ansioiltaan siinä määrin tasavertaisiksi, että tasa-arvolakia ei rikottaisi, valittaisiin heistä kenet tahansa. Tasa-arvovaltuutettu on antanut lausuntonsa asiasta sosiaali- ja terveysministeriölle sekä ex-kansanedustaja Marjatta Stenius-Kaukoselle.

Ministeriö halusi tasa-arvoviranomaisen lausunnon, ennen kuin se vie nimityksen valtioneuvoston käsittelyyn. Stenius-Kaukonen katsoi, että hänet oli ansioituneimpana hakijana syrjäytetty jo ehdollepanossa. Kansaneläkelaitoksen valtuutetut ovat esittäneet johtajan virkaan kansanedustaja Asko Apukkaa. Kelan valtuutetut perustelivat Apukan paremmuutta mm. johtamiskokemuksella sekä talousasioiden ja yleishallinnon tuntemuksella sekä toimenkuvaan parhaiten sopivalla koulutuksella.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme