Mainos
Mainos

Kelan valtuutettujen pj. eläkeperintää vastaan

Kelan valtuutettujen puheenjohtajan Jorma Huuhtasen mielestä virheellisesti maksettuja ylisuuria eläkkeitä ei pitäisi periä takaisin. Ylen aamu-tv:n haastattelussa Huuhtanen sanoi, että kansaneläkelaissa on pykälä, jonka mukaan ylimääräinen osuus voidaan antaa anteeksi. Kela on maksanut yli 3 000 kansalaiselle liikaa eläkkeitä.

Jorma Huuhtanen

-Kansaneläkelaissa on onneksi myöskin sellainen pykälä, että näitä takaisinperintöjä voidaan ikään kuin antaa anteeksi, jättää ne perimättä kokonaan tai osittain. Juuri näiden tapauksien kohdalla minusta tätä pykälää pitää käyttää, koska kysehän on pienistä eläkkeistä, toimeentulonsa rajoilla elävistä vanhuksista ja vähän nuoremmistakin ihmisistä, Huuhtanen sanoi.

Huuhtanen kuitenkin painotti, että kyse on hänen henkilökohtaisesta mielipiteestään. Huuhtasen mukaan asiasta käydään normaalit kokoukset, jossa asiasta päätetään. Lopullinen päätös eläkkeiden perimisestä selvinnee vuodenvaihteeseen mennessä.
(STT)
Suomalainen eläketurva

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot