Mainos
Mainos

Kellot siirretty talviaikaan

Kesä- ja normaaliaika otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1981.

Kellot on siirretty normaaliaikaan eli niin sanottuun talviaikaan. Kelloa siirrettiin tunti taaksepäin aamuyöllä kello 4.

Vaikka käytäntö on nykyään Euroopan unionissa yhteneväinen, on viisareiden siirtelystä väännetty kiivaasti kättä niin kotimaassa kuin muualla Euroopassakin.

Kesä- ja normaaliaika otettiin Suomessa käyttöön vuonna 1981 lähes viimeisenä Euroopassa. Kesäaika otettiin Saksassa käyttöön jo vuonna 1915, mutta vasta 1970-luvun energiakriisin takia muualla Euroopassa havaittiin tarve siirtää työaikaa kesällä valoisalle ajalle. Kesäajasta tuli pysyvä käytäntö.

Ensimmäisen kerran Suomessa kokeiltiin kesäaikaan siirtymistä vuonna 1942 energiapulan takia. Kokeilu kesti vain yhden kesän. Tuolloin todettiin, että kellojen siirtelyn haitat ovat suuremmat kuin siitä saatu hyöty, paljastaa Helsingin yliopiston almanakkapäällikkö Heikki Oja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot