Mainos
Mainos

Kellotapulista löytyi kapaloitu sikiö Savonlinnassa

Savonlinnan Kirkkoniemen kellotapulista on löydetty kapaloon kääritty sikiö. Poliisin mukaan kapalokäärö on voinut olla ulkopuolisilta suljetussa kellotapulissa vuosikymmenien, jopa satojen vuosien ajan. Kapalo löytyi eilen, kun Savonlinna-Säämingin seurakunnan työntekijä oli etsimässä 1700-luvulla valmistuneesta kellotapulista vanhoja esineitä.

Seurakunta suunnittelee parhaillaan Kirkkoniemen kellotapulin sähköistystä ja valaistusta ensi vuonna pidettävien seurakunnan 500-vuotisjuhlien kunniaksi.

Kapalo löytyi kellotapulin yläparven sivussa olevasta kuilusta purujen seasta. Sikiö oli kääritty alun perin todennäköisesti vaaleaan kankaaseen. Sikiölle tehdään oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus. Tarkoituksena on määrittää sikiön DNA ja ikä.

-Jos kysymyksessä on tahallinen sikiön lähettäminen, vanhenee rikos kymmenessä vuodessa, joten teko näyttäisi olevan varmuudella jo rikosoikeudellisesti vanhentunut. On myös täysin mahdollista, että keskenmeno olisi aikoinaan tapahtunut luonnollisesti, kertoo rikoskomisario Jukka Kietäväinen Savonlinnan poliisista.

Kietäväinen pitää tapausta hyvin harvinaisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme