Mainos
Mainos

Kelluva talo ei keiku

Kokonainen kelluva kylä aiotaan rakentaa Poriin. Valmis talo lasketaan ponttoonien päälle.

Suomen ensimmäiset kelluvat talot esiteltiin tänään myös sisältä Espoon Keilasatamassa. Toinen talo on ollut kokeilussa ja ohikulkijoiden nähtävillä jo muutaman vuoden, mutta toinen taloista saatiin valmiiksi viime yön aikana.

Neliöitä kaksikerroksisessa talossa on 80 ja painoa 95 tonnia. Kelluvat talot on rakennettu ympärivuotiseen käyttöön, mutta talojen suunnittelijat uskovat, että taloja tullaan käyttämään pääasiassa merellisinä loma-asuntoina.

Taloissa on paljon ikkunoita eli merinäkymä kaikille neljälle suunnalle. Ne oli kalustettu esittelyä varten muodikkaasti muunmuassa valkoisilla sohvilla ja litteillä televisioilla.

Suomen ensimmäinen "kelluva kylä" rakennetaan Porin Reposaareen. Ensi kesänä järjestettävillä loma-asuntomessuilla on esittelyssä kylän 16 talosta ensimmäiset kolme.

Kelluvan talon rakennus aloitetaan ponttoonin asentamisella. Tämän jälkeen ponttoonin päälle lasketaan valmis talo.

Talon suunnittelijoiden mukaan asuminen kelluvassa talossa ei poikkea tavallisesta asumisesta. Esimerkiksi talon keikkuminen aaltojen mukana estetään muun muassa aallonmurtajilla.

Lisää kelluvista taloista MTV3:n uutislähetyksissä tänä iltana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme