Mainos
Mainos

Kemian alan toimihenkilöt saivat neuvottelutuloksen

Puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä.

Toimihenkilöunioni ja Kemianteollisuus ovat saaneet aikaan neuvottelutuloksen. Työnantajapuolen mukaan ratkaisu nostaa palkkoja noin 2,5-vuotisen sopimuskauden aikana 9,5 prosenttia.

Toimihenkilöunionissa lasketaan, että palkankorotusten kustannusvaikutus on reilut 10 prosenttia.

Ratkaisu tuo palkkoihin lokakuun alussa 76 euron tai 3,4 prosentin korotuksen. Ensi vuoden syyskuussa palkat nousevat 2,4 prosenttia. Kolmas yleiskorotus on 2,3 prosenttia ja se maksetaan toukokuussa 2009.

Ensi syyskuussa maksetaan lisäksi 0,4 prosentin ja sitä seuraavassa toukokuussa 0,5 prosentin suuruinen paikallinen erä. Lisäksi ensi toukokuussa tulee 0,5 prosentin paikallisesti sovittava korotus.

Ratkaisu koskee vajaata kymmentä tuhatta kemianteollisuuden toimihenkilöä. Toimihenkilöunionin hallitus arvioi neuvottelutulosta lauantaina.

Toimihenkilöunionin puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan neuvottelut sujuivat hyvässä yhteishengessä.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot