Mainos
Mainos

Kemianliitossa valmistaudutaan liittokierrokseen

Kemianliiton liittosihteeri syyttää työnantajapuolta pyrkimyksistä murtaa koko tulopoliittinen mekanismi.

Kemianliiton liittosihteeri Seppo Wikström pitää liittokierrosta paljon todennäköisempänä kuin keskitettyä työmarkkinaratkaisua. Liittonsa pääluottamuspäivillä puhunut Wikström syyttää työnantajapuolta periaatteellisesta tahdosta murtaa koko tulopoliittinen mekanismi.

- Elinkeinoelämän keskusliitolle ei näy kelpaavan ammattiyhdistysliikkeen esittämä palkkamalli, eivät arviot palkankorotusprosenteista eikä myöskään irtisanomisturvan parantaminen. Työehtosopimustunnustelut ovat jumiutuneet jo ennen niiden alkamista, Wikström totesi.

Wikströmin mukaan Kemianliitolle käyvät sekä keskitetty että liittokohtainen ratkaisu. Hänen mukaansa liittokohtainen voi olla jopa parempi, koska silloin voidaan korjata sopimusalakohtaisia ongelmia.

- Työnantajat laskelmoivat perin juurin väärin, jos he arvioivat liittokierroksen tulevan kustannuksiltaan edullisemmaksi kuin keskitetty ratkaisu. Ainakin teollisuusliitoissa on nähty, että yrityksillä on tällä hetkellä jopa poikkeuksellisen suuri palkanmaksukyky, Wikström huomautti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme