Mainos
Mainos

Kemianliitto puoltaa väljää tupoa

SAK:lainen Kemianliitto kummeksuu tapaa, jolla liittokierrosta hakevia teollisuusliittoja on syyllistetty muun muassa hyvän talouskehityksen ja työllisyyden uhkaksi. Puheenjohtaja Timo Vallitun mukaan Kemianliittokin on valmis väljään raami-tupoon, joka mahdollistaisi alakohtaisten erityisongelmien hoitamisen.

-Meidän näkökulmastamme tupon kaatajia ovat ne, jotka edellyttävät ahdasta, tälläkin hetkellä voimassaolevan tupon kaltaista sopimusta, joka jälleen kerran pakottaisi meidät hautaamaan alakohtaisen ongelmamme, Vallittu huomautti Hyvinkäällä tänään.

Liittoa hiertää muun muassa viimeksi tuporajoihin kaatunut palkkausjärjestelmän uudistus. Vallittu laskeskeli, että ilman liittokierrosta tavoittelevia Kemianliittoa, Paperiliittoa ja Sähköliittoa on joka tapauksessa saatavissa 95 prosentin kattavuuteen yltävä tuporatkaisu. Hän muistutti, että 1980-luvulla tupoja tehtiin vähimmillään 50 prosentin kattavuudella. Erityisesti Paperiliiton mukaantuloa on yleisesti pidetty tupon synnyn ehtona.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme