Mainos
Mainos

Kemianteollisuuden lakko laajenee

Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry on päättänyt laajentaa kemianteollisuuden ylempien toimihenkilöiden jo yli viikon kestänyttä yrityksittäin kiertävää työtaistelua. Kaikki alan ylemmät toimihenkilöt marssivat ulos työpaikoilta 1.4. klo 12.00.

Pääsiäisen jälkeen kaikki kemian alan 20 suurimman yrityksen ylemmät toimihenkilöt menevät toistaiseksi lakkoon 6.4. klo 06.00 alkaen.

YTN:n hallitus teki asiasta päätöksen eilisessä kokouksessaan.

- Meidän on pakko turvautua aiempaa järeämpiin toimiin, koska työnantajapuoli Kemianteollisuus ry ei edelleenkään suostu neuvottelemaan ylempien toimihenkilöiden työehtosopimuksesta, kertoo YTN:n puheenjohtaja Heikki Kauppi.

- On kohtuutonta, että ylempien toimihenkilöiden osalta ei päästä neuvottelemaan edes perustavanlaatuisista työoloihin vaikuttavista työsuhteen ehdoista, Kauppi jatkaa.

YTN:n tavoitteena on saada kemian alan ylemmille toimihenkilöille kattava, työsuhteen perusehdot turvaava työehtosopimus, jossa on sitovat kirjaukset ennen kaikkea ylitöiden ja työmatkoihin käytetyn vapaa-ajan korvaamisesta sekä luottamusmiesjärjestelmästä. Muilla kemianteollisuuden henkilöstöryhmillä sellainen on ollut jo pitkään.

Kemianteollisuuden ylemmät toimihenkilöt ovat olleet 9.3. alkaen vuorotteluperiaatteella etenevässä 20 suurinta kemian alan yritystä koskevassa lakossa, joka jatkuu edelleen 26.3. saakka. Koko alaa koskeva ylityökielto ja vapaa-ajalla työasioissa matkustamista koskeva kielto on ollut voimassa 12.2. alkaen.

Kemian alalla työskentelee 7 500 ylempää toimihenkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot