Mainos
Mainos

Kemianteollisuus: EU:n kemikaalivirasto alimitoitettu

Kemianteollisuuden toimitusjohtaja laskee, että Helsinkiin sijoitettavan kemikaaliviraston henkilöstömäärä voisi nousta jopa 800 työntekijään.

Elinkeinoelämä haluaa Helsinkiin luvatusta Euroopan unionin kemikaalivirastosta tuntuvasti suurempaa ja vahvempaa kuin EU:n komissio on esittänyt. Kemianteollisuuden toimitusjohtajan Hannu Vornamon mukaan viraston työtaakasta tulee niin iso, ettei komission esitys noin 200 työntekijästä viraston perustamisvaiheessa 2007 riitä.

Ranskasta on jo tullut esitys, että virasto käynnistettäisiin 500 työntekijällä. Myöhemmässä vaiheessa viraston henkilöstömäärä voisi kasvaa näin 700-800:aan, Vornamo laski.

Kemikaaliviraston perustaminen on osa EU:n suurta kemikaaliuudistusta, joka on menossa EU:n parlamentin käsittelyyn keskiviikkona. Suomen teollisuus esittää kemikaalilakeihin tuntuvia muutoksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme