Mainos
Mainos

Kemijärvellä rukoiltiin tulevaisuuden puolesta

Myös kirkonmiehet syyttävät maan hallitusta toimettomuudesta tehtaan lakkauttamisen suhteen.

Illalla noin 150 ihmistä saapui Kemijärven kirkkoon rukoilemaan paikkakunnan tulevaisuuden puolesta. Tilaisuudesta oli päätetty sen jälkeen, kun Stora Enso ilmoitti tehtaan sulkemisesta.

- Meitä yhdistää yhteinen hätä ja huoli kotikaupunkimme ajallisen elämän tulevaisuudesta, kappalainen Aki Lautamo totesi tilaisuuden aluksi.

Kappalainen on itsekin ollut taistelemassa tehtaan puolesta. Hän osallistui muun muassa tehtaan valtaukseen tammikuun alussa.

Kemijärveläiset saivat tukea Oulun hiippakunnan piispalta Samuel Salmelta. Kirkkoväelle piispan terveiset välitti kirkkoherra Lasse Marjokorpi, joka suomi piispan tavoin maan hallituksen toimettomuutta.

- Valtiovallan olisi pitänyt reagoida kuten Saksassa on reagoitu. Emme voi hyväksyä, että meidät yksin pannaan Stora Enson epäonnistumisen maksajiksi, Marjokorpi sanoi.

Aiemmin eilen Rovaniemellä vieraillut piispa Salmi totesi Ylen Lapin radion haastattelussa, että Stora Enson ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsuminen olisi ollut signaali, jota pohjoisessa olisi kaivattu. Myös valtiovallan toimet ja eleet Salmi on kokenut valtiovallan riittämättöminä ja ponnettomina.

-Valtiovalta, joka omistaa osan Stora Ensosta, ei voi väistää yhteiskunnallista vastuuta. Siihen sitoo jo perustuslakikin tässä maassa, Salmi jyrähti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme