Mainos
Mainos

Kemijärvelle korvaavia työpaikkoja lopetettuja enemmän

Kemijärvelle on tulossa sellutehtaan lopettamisen jälkeen enemmän uusia työpaikkoja kuin vanhoja menettiin.

Pääosasta uutta työtä vastaava Arktos Oy esitteli tänään omia työllistämismahdollisuuksiaan.

Itä-Lapin työttömyysaste on nyt yli 15. Se alkaa kuitenkin korjaantua, kun Arktosin noin 110 ja Kelan palvelukeskuksen 80 uuden työpaikan lisäksi muhimassa on ehkä parisataakin muuta uutta työpaikkaa.

- Erityiskiitos Lapin TE-keskuksen yritysosastolle. Siellä on osattu reagoida ja rahaa on saatu meidän hankkeisiimme. Päätökset ovat olleet nopeita, kiittelee kemijärven elinkeinojohtaja Jari Luoma-Aho.

Vanhan sellutehtaan alueella Arktos on aloittamassa muutostöitä liimapuutehtaan ja konepajatoiminnan käynnistämiseksi sekä puuterminaalin laajentamiseksi.

Enää Kemijärvellä ei ole merkkejä alun kylmähköstä suhtautumisesta yritykseen.

- Yksittäisten kemijärveläisten kanssa meillä ei ole koko aikana ollut vaikeuksia. Tämä kritiikin kärki on osoittanut enemmänkin tuonne tehtaan lakkautuksen suuntaan. Me olemme sitten saaneet tätä kritiikkiä ikään kuin sivuaallossa, mutta toki se, että nämä valitukset niin aktiivisesti pyörivät, niin olihan se meille hyvin poikkeuksellinen ja raskas kokemus, sanoo Arktos Groupin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kilpeläinen.

Viimevaiheessa Kemijärvellä vaadittiin 240 ihmistä työllistäneen sellutehtaan pakkolunastamista ja tehtaan suojelemista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot