Mainos
Mainos

Kemijärven kansanliike ei luovuta

Stora Enson Kemijärven sellutehtaan lakkauttamista vastustava kansanliike ei aio luovuttaa, vaan jatkaa taisteluansa.

Kansanliike aikoo järjestää ensi maanantaina klo 9.30 alkaen Helsingissä eduskuntatalon edessä mielenosoituksen.

Paperiliitto ja Toimihenkilöunioni järjestivät tänään Helsingissä keskustelutilaisuuden Stora Ensosta ja valtion omistajapolitiikasta. Paikalla olivat mm. ministerit Mauri Pekkarinen, Jyri Häkämies ja Tarja Cronberg. Häkämies toisti tilaisuudessa hallituksen kannan, että nyt on laitettava kaikki voima uusien työpaikkojen syntymiseen.

Kansanliikkeen nokkamies puheenjohtaja Heikki Nivala puolestaan toisti, etteivät he voi hyväksyä kannattavan tehtaan sulkemista. Nivala ehdotti, että eduskuntaryhmät laatisivat yhteisen kannanoton Stora Enson tehtaiden jatkoajan puolesta. Näin vältettäisiin poliittinen hallitus-oppositio-asetelma. Suomen hallitusta vaadittiin myös käyttämään äänivaltaansa seuraavassa yhtiökokouksessa ja vaatimaan tehtaille jatkoaikaa.

Tilaisuudessa katsottiin myös, että valtio ei hoida päätehtäväänsä eli puolusta kansalaisiaan. Sen edelle ajavat pörssiyhtiöiden edut.

Paperiliitto ja Toimihenkilöunioni vaativat, että valtion omistajapolitiikan on oltava myös työllisyyttä tukevaa. Liittojen mukaan tuotannollisen toiminnan on jatkuttava niin Kemijärvellä kuin Summassa.

Tänään kansanliikkeen eli Kemijärven Massaliikkeen adressin sellutehtaan jatkamisen puolesta oli allekirjoittanut netissä lähes 23 000 ihmistä, joista 78 prosentin sähköpostiosoitteen liike ilmoittaa varmentaneensa. Adressiin on yhä linkki myös Kemijärven kaupungin virallisilta sivuilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme