Mainos
Mainos

Kemijärven liimapuutehdas lykkääntyy?

Anaika Groupin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kilpeläinen kertoo, että ongelma liittyy enemmän sellutehdastonttiin kuin sinne kaavailtuun toimintaan.

Mikkeliläinen Anaika Group saattaa myöhentää Kemijärven liimapuupalkkitehtaan rakennustöiden aloitusta psykologisista syistä. Yhtiön johto päättää ensi keskiviikkona, kannattaako Anaikan esitellä haalareitaan sellutehdastontilla, ennen kuin Stora Enso on lopettanut toimintansa siellä.

Anaika Groupin hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kilpeläinen vakuutti, ettei mahdollisen myöhentämisen taustalla ole teknistä tai rahoitukseen liittyvä syytä. Yhtiö on huolissaan vain siitä, että liian aikainen aloitus saattaisi ihmisten mielikuvissa kietoa sellutehtaan sulkijan viitan Anaikan harteille.

Kilpeläisen mukaan ongelma liittyy enemmän sellutehdastonttiin kuin sinne kaavailtuun toimintaan.

- Ilmapiiri ei ole mitenkään myönteinen sille tontille sijoittuvalla uudelle yritystoiminnalle. Kemijärvellä meille on kerrottu, ettei ristiriitaa olisi, jos olisimme tulossa jollekin muulle alueelle. Eli lähdetkö rakentamaan merkitylle miinakentälle vai sen vierelle?

- Onko meidän viisasta mennä tontille ennen kuin edellinen peli pelattu loppuun? Onko parempi, että nykytoiminta sulkee portit ja me tullaan vasta seuraavaan aaltoon? Kilpeläinen pohti.

Hän tähdensi, ettei myöhennys vaikuta liimapalkkitehtaalle töihin haluavien pestaukseen. Halukkaiden etsintä on jo aloitettu. Tehtaan lasketaan työllistävän noin sata ihmistä.

Yhtiön hallituksen keskiviikon iltakokouksen pontimena on imagohuolten lisäksi Stora Enson osavuosikatsaus, joka julkistetaan aiemmin samana päivänä. Anaikan johto haluaa ennen omia päätöksiään kuulla Stora Enson viimeiset Kemijärvi-kaavailut.

Sellutehtaan on määrä pysähtyä huhtikuun loppuun mennessä. Se jättää noin 220 työtöntä.

Palkkitehtaan aloituksen siirtokaavailuista kertoi ensimmäisenä sanomalehti Länsi-Savo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme