Mainos
Mainos

Kemijärven palo on talttumassa

Eilen alkaneen palon arvioidaan tuhonneen 50-100 hehtaaria metsää.

Kemijärven laaja metsäpalo on talttumassa. Tuli leviää enää paloalueen pohjoisosassa. Sammutustyötä johtavan palomestari Heikki Niskalan mukaan palon eteneminen on jo saatu pysähtymään muilla ilmansuunnilla.

Pelastuslaitos pyrkii rajoittamaan palon tämän päivän aikana. Töissä on kaksi helikopteria ja noin 60 ihmistä. Illan tullessa helikopteriapu loppuu, sillä kopterit eivät pysty hakemaan vettä pimeässä. Lisäksi apuna on kaivinkone, joka tekee maastoon tulen etenemisen katkaisevia palokanavia.

Niskala arvioi eilen alkaneen palon tuhonneen 50-100 hehtaaria metsää. Tuli on syönyt ainakin yksityisomistuksessa olevaa taimikkoa ja muuta metsätalousmaata.

Metsäpalo on liikkunut Kemijärven eteläosassa Juujärven maastossa asutuksesta poispäin. Ainoa vaarassa oleva omakotitalo on varustettu vesiletkuyhteydellä. Sen etäisyys palorintamasta on noin 400 metriä.

Savusta ei ole Niskalan mukaan ollut haittaa harvaanasutun alueen ihmisille. Aamulla poliisi joutui rajoittamaan liikennettä Juujärven ja Luusuan välisellä tieosuudella. Tiellä sattui kuitenkin kahden auton törmäys, jossa loukkaantui yksi ihminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme