Mainos
Mainos

Kemijärven sellutehtaan tuotanto päättyy

Stora Enson Kemijärven sellutehtaan tuotanto loppuu tänään.

Tehtaan toimintojen alasajo aloitettiin jo eilen.

Tehtaan pelastamista yrittävä Kemijärven massaliike kritisoi sitä, että metsäyhtiö ajoitti tuotannon lopettamisen juuri Lapin sodan päättymisen päivälle.

Kemijärven massaliike syyttää Stora Ensoa myös siitä, että se ajoitti sellutehtaan lakkauttamisen juuri Lapin sodan päättymisen vuosipäivälle.

- Tämä päivä on nimetty kansalliseksi veteraanipäiväksi, kunnioitukseksi niille suomalaisille, jotka ovat antaneet oman panoksen tämän maan ja sen ihmisten edestä. Tällä teolla metsäyhtiö häpäisee kansallisen veteraanipäivän. Tällä yhtiö osoittaa ajoituksellaan välinpitämättömyyttä ja tylyä piittaamattomuutta ihmisistä, massaliike jyrähtää tiedotteessaan.

Stora Enso on ilmoittanut, että tehtaan laitteiden purkaminen alkaa välittömästi, kun tuotanto on ajettu alas.

Kemijärven kaupunki on hakenut valtioneuvostolta lupaa pakkolunastaa sellutehtaan alue rakennuksineen ja laitteineen.

Massaliike on kuitenkin julistanut tehtaan purkutyöt saartoon ainakin valtioneuvoston päätökseen asti. Tarkemmista saartotoimista ei ole vielä kerrottu, mutta yksi mahdollisuus on saartaa tehdas ihmisketjulla.

Massaliike odottaa myös EU:n komission selvitystä siitä, rikkooko Stora Enso kilpailulakeja, kun se kieltäytyy myymästä tehdasta muille.

Valtioneuvosto aloittaa pakkolunastushakemuksen käsittelyn keskiviikkona.

Sellun tuotanto Kemijärvellä aloitettiin vuonna 1965. Tehtaalta on irtisanottu reilut 200 kemijärveläistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme