Mainos
Mainos

Kemijärven yöjunayhteys karsii oikoradan lisävuoroja

Lahden ja Helsigin väliselle oikoradalle oli suunniteltu junavuorojen tuntuvaa lisäämistä. Kemijärvi-yhteyden jatkaminen aiheuttaa kuitenkin yli miljoonan euron vuosikustannukset.

Helsingin ja Kemijärven välisen yöjunaliikenteen jatkaminen on vähentämässä oikoradalle suunniteltuja lisävuoroja. Liikenne- ja viestintäministeriö aloitti talvella VR:n kanssa neuvottelut vuorojen tuntuvaksi lisäämiseksi ensi vuodeksi Lahden ja Helsingin välillä, mutta alkuperäisistä tavoitteista joudutaan todennäköisesti tinkimään.

Ministeriön mukaan Kemijärven yöjunaliikenteen jatkamiseen ei ole varauduttu vuoden alussa laadituissa toimintasuunnitelmissa. Kemijärvi-yhteys aiheuttaa jopa reilun miljoonan euron kustannukset vuosittain.

Yöjunaliikennettä Kemijärvelle päätettiin jatkaa keväällä. Ministeriö on tehnyt VR:n kanssa sopimuksen yhteyden turvaamisesta vuoden 2011 loppuun asti.

Oikoradan lisävuorojen kohtalo selvinnee elokuussa, kun valtiovarainministeriö tekee päätöksensä liikenne- ja viestintäministeriön toukokuussa laatimasta talousarvioehdotuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot