Mainos
Mainos

Kemijärvi-liike valitti tehtaan lakkautuksesta EU-komissioon

Kemijärven massaliike on jättänyt Stora Enson Kemijärven-tehtaan lakkauttamisesta valituksen EU:n komissioon. Massaliike haluaa komission selvittävän, rikkooko metsäyhtiö toiminnallaan unionin kilpailulakeja.

- Stora Enso ei suostu myymään Kemijärven tehdasta muille selluntuotantoa varten. Se haluaa alueen puuraaka-aineen käyttöönsä, mutta se ei halua alueelle kilpailijoita. Pelkäämme, että Stora Enso pyrkii vaikuttamaan myös puun ostohintaan ja saamaan aikaan puureserviä, valaisi Itä-Lapin kuntayhtymän kehittämispäällikkö Tuula Kuvaja valituksen sisältöä STT:lle puhelimitse Brysselistä.

Massaliikkeen johtaja, Kemijärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Heikki Nivala uskoo, että valitus kilpailun rajoittamisesta tuottaa tulosta.

- Tiedän, että EU on näissä asioissa tarkka ja herkkä toimimaan, hän sanoi.

Massaliikkeen edustajat keskustelivat Brysselissä komissaari Olli Rehnin kanssa. Lisäksi he tapasivat suomalaisia europarlamentaarikkoja.

Nivala oli ilahtunut siitä, että edustajat olivat hyvin selvillä Kemijärven tilanteesta.

- Nyt he saivat vielä yksityiskohtaisempaa tietoa. Minulla on sellainen käsitys, että massaliike saa heidän tukensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme