Mainos
Mainos

Kemikaalien esirekisteröinti suomalaisyrityksissä jähmeää

Kemikaalien esirekisteröinti EU:ssa on loppusuoralla, päättyen joulukuun alussa. Euroopan kemikaaliviraston mukaan suomalaiset yritykset ovat kuitenkin olleet huolestuttavan hitaita esirekisteröimään kemikaaleja.

Suomalaisten jähmeyden rekisteröintiasioissa epäillään johtuvan siitä, että yritykset eivät välttämättä tiedä olevansa rekisteröintivelvollisia. Rekisteröintivelvollisuus voi koskea yritystä, vaikka kemikaalit eivät olisi sen varsinainen toimialue. Esimerkiksi grillihiilien, tuulilasinpesunesteiden, lannoitteiden ja kosmetiikan tuonti EU:n alueelle tai valmistaminen voi vaatia yritykseltä esirekisteröintiä.

Uuden kemikaaliasetuksen mukaan yrityksen on rekisteröitävä kaikki ne kemikaalit, joita se valmistaa tai tuo maahan EU:n ulkopuolelta yhden tonnin tai enemmän vuosittain. Esirekisteröimällä aineet yritys voi siirtää varsinaisen rekisteröinnin myöhemmin tehtäväksi. Jos esirekisteröintiä ei tehdä ajallaan, yrityksen toiminta voi keskeytyä kuukausiksi. Tällöin se ei esimerkiksi saa markkinoida tuotteittaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot