Mainos
Mainos

Kemikaalirekka tieltä Limingassa

Tieltä suistuneen rekan säiliön venttiilistä vuoti pieni määrä AIV-liuosta, mutta vuoto saatiin suljettua heti.

Kemikaalilastissa ollut rekka on suistunut tieltä Limingassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Lastina oli muurahaishapon johdannaista, AIV-liuosta, jota pääsi valumaan maahan muutamia kymmeniä litroja. Onnettomuudesta ei ollut vaaraa ihmisille tai ympäristölle.

Hyttiin puristuksiin jäänyt rekan kuljettaja loukkaantui onnettomuudessa. 30-vuotias kannuslainen mies toimitettiin pelastushelikopteri Sepellä Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa.

Onnettomuus sattui aamukymmenen jälkeen, kun rekka ajoi Lumijoentieltä pellolle Liminganlahden luontokeskuksen kohdalla. Vetoauto ja perävaunu jäivät kyljelleen pellolle. Onnettomuudessa ei ollut muita osapuolia.

Pelastuslaitoksen arvion mukaan rekassa oli noin 30 000 litraa AIV-liuosta. Vuoto rekan säiliön venttiilistä saatiin suljettua nopeasti. Alueen asukkaita kehotettiin aluksi pysyttelemään sisätiloissa. Kun tilanne selvisi, poliisi kävi jokaisessa kodissa kertomassa vaaratilanteen väistymisestä.

Onnettomuuspaikka sijaitsee vajaan viiden kilometrin päässä Limingan keskustasta. Paikan läheisyydessä oli muutama asuinrakennus. Luontokeskus oli onnettomuuden aikaan tyhjillään.

Rekan nosto pellolta jatkui iltaan saakka. Onnettomuus haittasi liikennettä monen tunnin ajan. Onnettomuuden syytä ei vielä tiedetä.

Poliisin mukaan muurahaishapon johdannaista käytetään maataloudessa tuorerehun valmistamiseen. Liuos on ihmisen iholle joutuessaan syövyttävää, ja se huuhdellaan pois runsaalla vedellä. Jos ihminen hengittää AIV-liuoksen höyryä, hänelle saattaa tulla hengitysvaikeutta, päänsärkyä ja pahoinvointia.

AIV-liuos ei ole ympäristölle vaarallista. Se liukenee veteen, ja suurina annoksina se happamoittaa maaperää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme