Mainos
Mainos

Kemikaalitehtaalta vapautui myrkkykaasuja Oulussa – 20 altistui

Torstai-iltana Akzo Nobel-kemikaalitehtaalta vapautui myrkyllisiä kaasuja, jonka seurauksena parikymmentä tehtaan ja pelastuslaitoksen työntekijää joutui tarkkailuhoitoon.

Kemikaalihöyryjä vapautui tehtaalla pienen tulipalon seurauksena. Tehtaan henkilökunta onnistui sammuttamaan tulipalon ennen pelastuslaitoksen saapumista paikalle.

– Tulipalon myötä vapautui kloori- ja elohopeakaasuja. Mittasimme alueelta lievästi kohonneita arvoja, kertoo palopäällikkö Petri Hintikka Oulun pelastuslaitokselta.

Kemikaalihöyryt aiheuttivat lieviä vammoja tehtaan työntekijöille ja pelastuslaitoksen henkilökunnalle.

– Vammat eivät vaatineet sairaalahoitoa, mutta kemikaaleille altistuneet ovat nyt seurantahoidossa. Toivottavasti mitään isompaa ei ole, altistuneet ovat seurannassa alkuviikkoon asti, Hintikka sanoo.

Palopäällikkö Petri Hintikan mukaan kemikaalihöyryjä ei kuitenkaan vapautunut niin paljon, että vuodosta olisi ollut vaaraa ulkopuolisille.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme