Mainos
Mainos

Kemikaalivirasto työllistää hyvin

EU:n kemikaalivirasto näyttäisikin olevan parempi työllistäjä kuin Suomeen haikailtu elintarvikevirasto.

Suomeen tulevan EU:n kemikaaliviraston uskotaan tarjoavan enemmän työpaikkoja kuin turhaan haaveiltu elintavikevirasto. Valtiosihteeri Risto Volanen on sitä mieltä, että vakinaisten työpaikkojen ohella Suomeen tulee satoja kansainvälisiä kokouksia joka vuosi.

Kemikaalivirasto tuo uusia, asiantuntijatason työpaikkoja ainakin 250, ehkä paljon enemmänkin. Virasto ei tee eläinkokeita eikä se tee itse muitakaan kokeita; sen tehtävänä on laatia Euroopan laajuiset turvanormit ja lupamenettelyt.

Jokaisen uuden kemikaalistandardin luomista edeltää kokouksien sarja. Uutta bisnestä on luvassa siis paitsi tietoliikenteelle, myös hotellille, ravintoloille ja muille matkustajapalveluille.

Koska Suomessa ei tämän alan osaamista ole tarpeeksi, houkutellaan ammattilaisia pian avattavailla nettisivuilla. Viraston paikkaa ei ole vielä päätetty. Tyhjän panttina matsettu Viikin rakennus on vuokrattu muuhun käyttöön ja kemikaalivirasto saa itse valita, vuokrata tai rakennuttaa toimitilansa.

Toiminta Helsingissä alkaa vuonna 2006 tai 2007.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.02.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme