Mainos
Mainos

Kemikaaliviraston pääjohtaja tyytyväinen suomalaisten tehokkuuteen

EU:n uusi kemikaalilaki REACH velvoittaa teollisuuden toimittamaan tiedot käyttämistään kemikaaleista Kemikaalivirastolle.

Suomessa sijaitsevan Kemikaaliviraston pääjohtaja Geert Dancet kehuu suomalaisten tehokkuuta. Työtä kuitenkin riittää, sillä viraston pitäisi olla täydessä toimintavalmiudessa kesän alkuun mennessä.

EU:n kemikaalilain REACHin mukaan kaikki kemikaalit, jotka joko valmistetaan tai tuodaan EU:n alueelle, on rekisteröitävä. Rekisterin keruun ensi vaihe alkaa kesällä.

Joulukuussa viraston pääjohtajaksi nimitetty Dancet on tyytyväinen, että virasto päätettiin sijoittaa Suomeen.

Tällä hetkellä virastossa työskentelee 110 ihmistä, mutta kesäkuun alkuun mennessä lukumäärän pitäisi olla jo 180. Tuolloin alkaa kemikaalien esirekisteröimisvaihe, ja viraston pitäisi periaatteessa olla täydessä toiminnassa.

- Joku kertoi minulle, että siihen on 116 päivää, siis 16 viikkoa tästä päivästä, joten se on todella lähellä, Dancet kertoo.

EU:n uusi kemikaalilaki REACH velvoittaa teollisuuden toimittamaan tiedot käyttämistään kemikaaleista virastoon.

- On selvää, että kaikki yritykset eivät ole vielä kunnolla valmistautuneet REACH:iin. Jotkut niistä eivät ymmärrä, että ne tuottavat tai maahantuovat kemikaaleja, Dancet uskoo.

Kemikaaliviraston on määrä kasvaa jopa viidensadan työntekijän virastoksi. Rekrytoinnit ovat käynnissä ja työntekijöitä saapuu tipoittain.

Dancetin mukaan muualta Euroopasta tulevat kiittelevät viraston sijaintia Helsingin ydinkeskustassa. Asuntojakin on löytynyt tarpeeksi ja niistä on opittu pitämään.

- On totta, että ihmiset, jotka tulevat Brysselistä ovat tottuneita suuriin asuntoihin. Mutta lopulta he ovat ymmärtäneet, että yhtä mukavaa voi olla pienissä paremmin varustetuissa asunnoissa kuin suurissa huonommin varustelluissa asunnoissa, Dancet arvioi.

Kun Kemikaaliviraston sijainnista aikoinaan käytiin kädenvääntöä, oli keskusteluissa mukana Italia.

Belgialainen Dancet, joka tuli Helsinkiin jo viime kesänä virastoa perustamaan, on tyytyväinen Suomeen.

- Jos täytyy perustaa virasto nopeasti ja paineessa, tulla Suomen kaltaiseen maahan ja perustaa tämä tässä tehokkaassa yhteiskunnassa, missä ihmiset pitävät lupauksena, on paljon helpompaa kuin joissain vanhoissa Euroopan maissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme