Mainos
Mainos

Kemikaalivuoto Kotkassa uudenvuoden aattona

Noin kahdeksan kuutiota myrkyllistä divinyylibentseeniä on vuotanut maahan Kotkan Korelassa Finex Oy:n tehtaalla uudenvuoden aattona. Vuodosta ei ole vaaraa ihmisille.

Divinyylibentseeni on ärsyttävää ja ympäristölle vaarallista ainetta. Se on biologisesti vaikeasti hajoavaa ja vesieliöille myrkyllistä.

Maahan vuotaneesta aineesta oli tänään kerätty talteen puolet ja talteenotto jatkui. Näytteidenotolla tarkistetaan, ettei divinyylibentseeniä ole ennen torjuntatoimenpiteitä päässyt karkuun.

Divinyylibentseeni valui venttiilin jäädyttyä Finex Oy:n ioninvaihtohartsitehtaan pihalle ja sadeviemäriin uudenvuoden aattona. Aine on rajatulla alueella ja sen pääsy Kymijokea pitkin mereen on estetty.

Divinyylibentseenin haju tuntuu jo pienissä pitoisuuksissa. Aine on ärsyttävää, biologisesti vaikeasti hajoavaa ja vesieliöille myrkyllistä. Aineen jäätymispiste on -45 celsiusastetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme